tiistai 28. kesäkuuta 2011

Luvassa hikinen viikko


Nyt on juhannushulinat ohi! Vaikka henkilökunta saikin ansaittuja vapaailtoja juhlan kunniaksi, olisi niiden lisäksi tarvittu enemmän vapaata sinne aamupuolelle. Toimitusjohtajalle taisi ainakin jäädä hieman univelkoja...

Kävijäennätykset (ja henkilökunnan henkselit) paukkuivat etenkin lauantaina, jolloin oli ihan sääli laittaa kahvilan puoli putiikista kiinni ennen sitä tavanomaista kahdeksaa - lyöntimatoilla kuhisi väkeä vielä, kun henkilökunta huristi rangelta pois iltakuuden jälkeen. Ehkä joku innokkaista lyöjistämme olisi halunnut vielä karkkipussin tai vissypullon illan piristykseksi!


Mäntyharjua helli hyvä golfsää vielä sunnuntainakin, mutta kävijämäärää verotti juhannusjuhlijoiden paluu kotikonnuilleen, minkä saattoi päätellä kentän ohitse virtaavasta automassasta. Päivällä pelaajia riitti, mutta neljästä seitsemään lähes paikallaan junnannut vitostien pyhiinvaellus etelään rauhoitti rangenkin ehtoon. Vakkarit toki löysivät tiensä paikalle illallakin. Henkilökunta hyrisi tyytyväisyydestä maatessaan työskennellessään ilta-auringossa, kun vieressä liikenne seisoi täysin paikallaan hyvän tovin. Mieluummin sitä oli töissä kuin tukalassa autossa.. Pitääkin lisätä markkinointiosaston hankintalistalle megafoni vastaavia tilanteita varten. Voisi kätevästi huudella turhautuneita autoilijoita golfin saloihin suoraan vitostieltä!
Karavaani kulkee
















Seuraava missio onkin Mäntyharjun loma-asuntomessujen puuhat. Vola-Golf pitää siellä puttikisaa messukansalle, mikä vaatii henkilökunnan repeämistä kahteen paikkaan. Mukaan remmiin saatiin kuitenkin kaksi lisäkättä, jotka auttelevat rangen arjessa messujen aikana. Kun ne vielä oppisivat käyttämään sitä kassakonetta niin se olisi mukava plussa..
Missio no. 2 on hengissä selviäminen ennustetuista helteistä! Ilmalämpöpumppu saadaan vasta aikaisintaan torstaina, toivottavasti jäätelöt (ja henkilökunnan hermot) kestävät sinne asti.

Helteistä loppukuuta!

torstai 23. kesäkuuta 2011

Keskikesän juhlaa

Juhannus näkyy ja kuuluu Vola-Golfissa: viereinen viitostie täyttyy tunti tunnilta pitenevistä autoletkoista ja perinteinen juhannussääkin näyttää levittäytyvän Etelä-Savon taivaalle. Henkilökunnalla on oikein juhlapyhä tiedossa kun kolme seuraavaa työpäivää ei olekaan 11 tunnin mittaisia.. Palloautomaatti on tosin toiminnassa, joten koreja saa tavalliseen tapaan klo 9-20!

Ensi viikolla alkaa 10 päivän puristus Mäntyharjun loma-asuntomessuilla, tule käymään Vola-Golfin ständillä! Luvassa puttailua ja palkintokysely ;) Infoa myös Peruvesi-Vihantasalmi-kehityshankkeesta, jossa olemme olleet aktiivisesti mukana.


Juhannuksen aukioloajat:
Pe 24.6. klo 9-17
La 25.6 klo 12-18
Su 26.6 klo 12-20

TERVETULOA!

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Vihreä kortti

Ensimmäinen green card-kurssi takana Vola-Golfissa! Kurssi oli onnistunut, 9h pallojen läiskintää Jukka Ollilaisen johdolla. Tunnit jaottuivat kolmelle päivälle, perjantai-illalle sekä lauantai- ja sunnuntaiaamuille. Kurssilaiset johdatettiin golfin saloihin niin sanotusti tiiltä viheriölle: harjoiteltiin avauslyöntejä, chippejä ja putteja, myös bunkkerissa käväistiin. Yleisin lyönti taisi opetuksesta huolimatta olla oho! - alkuhan on tunnetusti aina kankeaa. Sunnuntaihin mennessä chippiverkko kuitenkin heilahteli siihen malliin että opit olivat menneet hienosti perille ja lajin pariin saatu taas paljon innokkaita harrastajia!


Kurssilaisten työvälineistöä

Henkilökunnan näkökulmasta green card-kurssilaiset ovat ensimmäisenä päivänä loistavia asiakkaita kun pallot lentävät hyvälle keräilyetäisyydelle ja hien noustessa pintaan virvoitusjuomia ja jäätelöä kuluu.. Kolmanteen päivään mennessä kurssilaiset kuitenkin ovat jo niin koukussa golfiin että evästauot unohtuvat ja palloja lentelee kori toisensa perään kauemmas ja kauemmas ;D Tästä huolimatta Vola-Golfin tiimi kannustaa kaikkia kynnelle kykeneviä osallistumaan kursseille!

Seuraavat kurssit järjestetään 1.-3.7 ja 4.-7.7. Lisää infoa löydät osoitteesta www.vola.fi

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Palloautomaatin jylinää






















Nyt on juhlat juhlittu ja saatu maistaa muutama päivä rangeyrittäjän arkea. Sunnuntaina lyhyiden yöunien ansiosta henkilökunnalle tuli hivenen kiire ehtiä avaamaan pytinki ensimmäistä golfintäyteistä päivää varten, ja eräskin työntekijä pummasi asiakkaalta autokyydin työpaikalleen, että ehtisi ajoissa..
Se arki lähtikin aika oivasti käyntiin, vaikka ilma ei ihan lauantain tasolle yltänytkään. Kävijöitä on riittänyt sunnuntaista keskiviikkoon, mutta aikaa on jäänyt myös bunkkerin korjaukselle, markkinointipuuhille ja sisustussuunnitelmille kahvilan puolta varten. Ja eilen tuli muuten odotettu jäätelölasti! Ensimmäinen maistelija löytyi kuitenkin henkilökunnasta. Jotenkin en yhtään ihmettele - onhan se täysi pakastin tässä lähietäisyydellä aikamoinen houkutin.





















Palloautomaatti on jylissyt iloisesti etenkin nyt keskiviikkona, ja viikonloppuna varmasti jylisee lisää, kun ensimmäinen kolmen päivän Green card -kurssi saadaan alkamaan. Tuleva kurssi onkin jo täynnä, mutta lisää on tulossa, tsekkaa ajat nettisivuilta www.vola.fi ja käyhän ottamassa ensimmäinen askel golfhulluuteen ilmoittautumalla mukaan :)
Myös te jo golfkärpäsen puremat pelaajat saatatte päästä joskus nauttimaan oikein opettajan ohjauksesta; jos kysyntää riittää, voitaisiin Vola-Golfissa kenties järjestää tunteja myös jo kortin suorittaneille!



Ensi viikolla saadaan (toivottavasti?) ihailla viimeinkin valmista kahvilan puolta: pöytäryhmä on tilattu ja lehtitelinekin tulossa, kahvittelijoille on nimittäin varattu pieni kokoelma golf-aiheista luettavaa, joista voi saada hyviä vinkkejä vaikka bunkkerilyönnin hiomiseen.

Viimeistelypuuhista huolimatta auki ollaan
joka päivä 9-20, näkemisiin!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Suuri Päivä

Whoa! Avajaiset takana ja sujui muuten paremmin kuin hyvin!
Perjantain tuskanhikisen valmistelupäivän jälkeen mielenkiintoisilla rusketusrajoilla varustetut ahertajat pungersivat lyhyehköjen yöunien jälkeen takaisin puuhiin, ja kaikille riitti puuhaa. Aamun edetessä huoltorakennukselle alkoi tipotellen tulla talkoohenkistä väestönosaa, kaikki täpinöissään katsellen josko voisi jotenkin vähentää järjestäjien työtaakkaa. Kymmenen korvilla range jo parveili keltaisia pikeepaitoja, joita jaettiin kaikille mehunkeittäjistä muuten vaan auttavan käden ojentajille. Ja tulihan niitä vieraitakin!
Mmm sukkarajat..

Alkutäpinät

Perjantain paahteessa kaikki nestemäinen kelpasi







Avajaisseremoniat hoidettiin oikein kunniakkaasti, ja jokseenkin kitukasvuinen avauslyönti taisi madaltaa kynnystä lähteä itsekin kokeilemaan miten se swingi heilahtaa :) Liian komean kaaren jälkeen olisi oma sohiminen voinut vähän hävettää.. Lajikokeilu olikin päivän hitti, ja illan päätteeksi palloja löytyi kentän joka kolkasta, takarajalta tarkkuuslyöntiverkkoon. Tosin aika monta kappaletta poimittiin käsin siitä metrin säteeltä lyöntialustoilta.. Mutta on se metrikin holarin alku vai miten se meni?
Kokonaisuudessaan oli kyllä loistava päivä, kirjaimellisestikin. Aurinko helotti koko päivän, mutta kakunleikkaajatiimin onneksi ei liian voimalla - kehuja keränneet marjaunelmat säilyi kuin säilyikin ihan priimana kaikesta lämmöstä huolimatta ja kahvitus rullasi tosi hyvin. Ja ei, tiimi ei leiponut kakkuja itse vaan ne tilattiin lähikylän mestarileipurilta. Ehkä parempi niin.
Nauhanleikkauksessa mukana pikku apureita :)
Tompan jazz-trio jamitteli ainakin kahvitustiimin sydämeen
Avauslyönti!
Giganttinen kiitos kaikille mukanaolleille, mukaanlukien kaikki vajaa parisataa vierasta, avajaisseremoniat suorittaneet kansanedustajavieraat ja tietenkin kaikki te keltapaitaiset ihanat, jotka autoitte päivän järjestelyissä! Teistä oli suuri apu :)
Henkilökunnan kärrynpyöräsessiot
Ilta pallonkeruussa

Ydinjoukon ilta jatkui pallonkeruun ja siivouksen jälkeen vielä strategiapalaverilla, ja pöytäkirjan allekirjoitukset sihdattiin oikeaan nurkkaan taskulampun hämärässä keskiyön tunteina. Pitkä päivä.


PS. Vaikka hetken myyntisysteemi näytti katastrofaaliselta (vaihtorahakassa ammotti tyhjyyttään yms), nyt kaikki toimii kuin unelma! Tulkaa jädelle ja limsalle, pian myös karkkihyllylle ja kahveelle..!

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hellettä ja hikeä

Iskujoukko Orasmaa suuntasi aamiaspöydästä kohti Mäntyharjua ja range-työmaata. Avajaispäivä kolkuttelee jo ovella, eivätkä talkoo-sukupolveen kuuluvat vanhemmat paljon jälkikasvua armahda.. Kolmikko A-T-T huhki +27˚C lukemissa Esson lohikeiton voimin. Ohjelmassa oli nurmikonleikkuuta, ikkunanpesua, palloautomaatin asennusta ja muuta kolmikon koulutusta vastaavaa työtä.

WTF? Kysymyksessä on siis Vola-Golf, jonka range avataan ylihuomenna lauantaina 11.6.2011. Viidenkympin villitys saa ihmisen ostamaan moottoripyörän, lähtemään maailmanympärimatkalle tai.. rakentamaan oman rangen. Jälkikasvu kuitenkin kiittää: ilmainen rusketus ja vaikutusvalta jäätelöaltaan tarjontaan! 

Huomenna vielä viimeinen silaus ennen H-hetkeä, tätä onkin jo muutama vuosi odotettu. Lauantaina ohjelmassa kakkukahveilua, chippikisaa ja jazz-musisointia. Edellispäivien perusteella uskaltaa jo lupailla aurinkoista säätäkin. Sunnuntaina alkavat sitten tositoimet: A&T joutuvat tulikokeeseen, kun kassakone laitetaan laulamaan! Vielä ei tiedä uskaltaako lähteä tulospalkkaukseen.. ;)

Ei muuta kun lauantaina paikan päälle! Tässä vielä facebook-event: Vola-Golfin avajaiset